De regen en diverse ongevallen zorgden donderdag tot de drukste donderdagochtendspits van 2018. Om 8.30 uur stond er op de snelwegen 310 kilometer file. Het was de op twee na drukste spits van dit jaar tot nu toe.

Alleen op 16 januari en 13 maart kenden een drukkere ochtendspits. Ook toen was zware regen de boosdoener, zo meldt Rijkswaterstaat Verkeersinfo.

Vooral rond Den Haag en Rotterdam reed het verkeer donderdag stapvoets, aldus de ANWB. Ook in Noord-Brabant was het drukker dan normaal op een donderdag.

Op de ringweg A10 bij Overamstel botsten om 7.45 uur twee auto's op elkaar. Hierdoor zijn twee van de drie rijstroken dicht, wat tot veel oponthoud leidt.

Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht zorgde een ongeluk bij Rosmalen voor veel overlast. Automobilisten moesten rekening houden met een uur vertraging.

Kapotte auto

De A12 van Den Haag naar Utrecht was bij Zoetermeer enige tijd gestremd door een ongeval. De rechterrijstrook was lang dicht, wat leidde tot een half uur extra reistijd.

Op de A15 naar Nijmegen zorgde een kapotte auto bij Gorinchem tot problemen. Ook hier moesten automobilisten rekening houden met een flinke file.

Bekijk hier de actuele situatie op de weg

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!