Meerdere personen zijn gewond geraakt door verdrukking in discotheek Alpha in Schagen. Eén slachtoffer is met de ambulance afgevoerd laat Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten. De situatie is onder controle.

Zeven tot tien personen zijn lichtgewond geraakt. Zij zijn in een brandweerkazerne in de nabije omgeving opgevangen. De persoon die is overgebracht naar het ziekenhuis heeft pijn aan de borst, meldt de Veiligheidsregio.

De gewonden vielen in een discotheek aan de Loet in de Noord-Hollandse plaats. De locatie werd korte tijd ontruimd, maar kon rond 20.00 uur weer vrijgegeven worden. Op de tweede etage van de discotheek ontstond de verdrukking. Daar werd vervolgens iemand onwel en toen ontstond er paniek.

In de stad vindt momenteel het feest Paasvee plaats. Dat is een evenement waar jaarlijks veel bezoekers op af komen.

Heerhugowaard

Eerder op de avond waren er problemen met enkele jongeren die onderweg waren uit Schagen. Door de ongeregeldheden moest een stembureau worden gesloten op het station van Heerhugowaard meldt de regionale zender.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!