De politie Rotterdam heeft in het onderzoek naar de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam een vissersboot in beslag genomen.

De politie heeft het nieuws van RTV Rijnmond bevestigd.

Het bootje is volgens een woordvoerster "een van de vele puzzelstukjes die we onderzoeken". Zij wil niet ingaan op de vraag welke rol de vissersboot precies speelt in het onderzoek. "Er zijn nog steeds twintig rechercheurs druk bezig met het nagaan van alle tips in de zaak", stelt de zegsvrouw.

Volgens De Telegraaf is de boot van een 27-jarige Hagenaar met wie Orlando via de datingapp Grindr contact zou hebben gehad. Dit kan de politie niet bevestigen.

Grindr

De dood van Orlando is nog steeds in nevelen gehuld. De Rotterdamse tiener werd eind februari dood gevonden in een meertje aan het Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg.

Hij zou via Grindr hebben afgesproken met een man en kwam daarna niet meer thuis. De man claimt dat hij de tiener heeft afgezet bij een bushalte.

Wat er precies met de jongen is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ook nog niet gemeld wat de officiële doodsoorzaak van Orlando is.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!