Een 33-jarige man die in Veenendaal bijna twee jaar lang stiekem zijn jonge achterbuurvrouw filmde, heeft een taakstraf opgelegd gekregen van tachtig uur en één maand voorwaardelijke celstraf. 

De rechtbank in Utrecht bepaalde ook dat de man zich moet laten behandelen in een psychiatrische inrichting en een schadevergoeding moet betalen aan het slachtoffer.

Van september 2015 tot en met juni 2017 maakte hij opnames van het slaapkamerraam van de vrouw. Hij verstopte dan een camera in dekens die hij uit het raam hing, met de cameralens ingezoomd op het raam.

De vrouw was bang dat de man de beelden had verspreid, maar dat was niet het geval, zo is gebleken. De aanklager had een jaar celstraf geëist, maar de straf is lager omdat de verdachte werd vrijgesproken van belaging en van het filmen van minderjarigen.

Ziekelijke stoornis

Volgens een psycholoog lijdt de man aan een ziekelijke stoornis en was hij verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank wees het verweer van de verdediging, dat de vrouw het filmen had kunnen voorkomen door de gordijnen in haar slaapkamer te sluiten, terzijde.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!