Een 28-jarige man heeft onder invloed van GHB voor levensgevaarlijke situaties gezorgd op de A4. Agenten konden de man in de nacht van zaterdag op zondag uiteindelijk aanhouden bij Burgerveen, meldt de politie maandag. 

Dat ging echter niet zonder slag of stoot. De politie zag rond 2.30 uur een auto vrijwel stilstaan op de A4. Nadat de auto weer langzaam ging rijden gaven de agenten het volgteken. In plaats van de politie te volgen trapte de bestuurder weer op de rem en parkeerde de auto op de snelweg. Het achteropkomende verkeer kon de auto nog maar net ontwijken. 

De politie besloot toen de twee linkerrijstroken af te sluiten middels rode kruizen. Daardoor kon de politiewagen achteruit rijden naar de geparkeerde auto.

Volgens de politie was direct duidelijk dat de bestuurder van de stilstaande auto onder invloed was van alcohol in combinatie met een andere drug. De man probeerde de auto snel weer te starten maar dat mislukte, waarop de man werd aangehouden. 

Later bekende de man tijdens verhoor dat hij GHB had gebruikt. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!