Diverse files hebben maandagochtend voor een rommelige ochtendspits op de Nederlandse wegen geleid. Onder meer op de A1, de A7 en de A4 stond het verkeer op verschillende plekken vast.

Op de A1 van Apeldoorn naar Amsterdam stond rond 8.00 uur meer dan 12 kilometer file bij Barneveld. Door een groot ongeval kon alleen de vluchtstrook worden gebruikt. Dit leidde tot zeker twee uur oponthoud.

De ANWB adviseerde automobilisten om te rijden via de A30 en A12.

Ook op de A7 tussen Groningen en Heerenveen leidde een groot ongeval tot flinke vertraging ter hoogte van Leek. Automobilisten moesten rekening houden met zeker een uur vertraging.

A4

Een ander probleem deed zich voor op de A4 van Amsterdam naar Den Haag. Ter hoogte van Amsterdam-Amstel waren twee rijstroken dicht vanwege een ongeluk. Hier stond om 8.00 uur meer dan 8 kilometer file.

Aan het begin van de ochtendspits leidde een groot ongeval op de A4 van Den Haag naar Amsterdam tot flink oponthoud. Automobilisten stonden anderhalf uur vast van knooppunt Ypenburg tot Zoeterwoude vanwege een ongeluk.

Deze problemen waren rond 7.30 uur opgelost. Een nieuwe aanrijding even later bij Leidschendam zorgde voor nieuw verkeersoponthoud op de A4. Bij Leidschendam waren twee rijstroken tijdelijk dicht. Na 9.30 uur nam de vertraging weer langzaam af. 

Alle verkeersproblemen waren om 10.30 uur verholpen. 

Bekijk hier de actuele situatie op de weg

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!