De veerdiensten van en naar de Waddeneilanden hebben dit weekend te kampen met uitval of vertraging. Door extreem laagwater in combinatie met de straffe oostenwind is de vaargeul op sommige momenten niet diep genoeg.

Alle veerdiensten schrappen zowel zaterdag- als zondagmiddag afvaarten of passen de vertrek- en aankomsttijden aan.

Tussen Holwerd en Ameland vallen zaterdag in beide richtingen alle boten uit tussen 15.00 uur en 18.00 uur. De boot naar Ameland is vastgelopen in de vaargeul door het lage water. Wagenborg waarschuwt op de site voor vertraging en stremmingen.

Ook tussen Den Helder en Texel is een veerboot vastgelopen door het lage water.

De boot tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog vaart niet tussen 15.00 uur en 17.00 uur. De boten die vanuit Terschelling vertrekken hebben te kampen met grote vertraging. Tussen Texel en Den Helder vaart tot 15.00 geen enkele boot, daarna wordt de dienstregeling als het goed is weer hervat.

Alle rederijen melden dat er zondag mogelijk ook vaarten uitvallen of dat er grote vertraging is. De details daarover zijn nog niet bekend.

Code geel

Het KNMI heeft vanwege de kans op gladheid code geel afgegeven voor de noordelijke- en zuidelijke provincies. De Verkeersinformatiedienst waarschuwt mensen die de weg op gaan, door de sneeuwval kan het hier en daar glad zijn.

De ANWB zegt dat er geen meldingen zijn gedaan van ongevallen door het weer. Op de grote wegen in Nederland is geen verkeershinder.

Veel sportvelden blijven zaterdag leeg. De jeugdwedstrijden voor voetbal en hockey zijn afgelast maar ook andere wedstrijden gaan vanwege de kou niet door.