Protesterende leraren hebben woensdag in Amsterdam een mars door de stad gehouden. Onderwijzers, schoolleiders, assistenten en conciërges uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland hebben de hele dag het werk neergelegd. 

De leraren voeren actie tegen te lage salarissen en te hoge werkdruk. Volgens de organisatie van de staking hebben 15.000 mensen woensdag meegelopen.

De protesterende organisaties, samenwerkend als het "PO-Front", stelt dat de kwaliteit van het primair onderwijs zwaar onder druk staat door het stijgende lerarentekort. Het PO-front vindt de eerder toegezegde 270 miljoen euro voor betere salarissen veel te weinig. De onderwijsorganisaties eisen 900 miljoen.

Estafettestokje

De protestmars ging naar het Museumplein om daar het 'estafettestokje' over te geven naar onderwijzers in Noord-Brabant en Limburg. Die voeren op vrijdag 13 april actie. Eerder legden leerkrachten in Groningen, Friesland en Drenthe al een dag het werk neer.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!