In het onderzoek naar de dood van een Belgische man heeft de Rotterdamse politie drie mannen aangehouden. De 29-jarige Samir el B. werd 29 december neergeschoten.

De verdachten zijn dinsdag opgepakt op de Kop van Zuid in Rotterdam, bevestigen politie en justitie een bericht van RTV Rijnmond.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) speelden de drie vermoedelijk geen hoofdrol bij de fatale schietpartij. Waar ze precies van worden verdacht, kan een woordvoerder niet vertellen.

El B. was in Rotterdam ondergedoken om een gevangenisstraf in eigen land te ontlopen. Belgische media meldden kort na de moord al dat el B. in 2015 was veroordeeld tot drie jaar cel wegens cocaïnehandel via de haven van Antwerpen.

De man werd neergeschoten op de Socratesstraat in Rotterdam-Zuid. Daar verbleef hij volgens de politie al enkele maanden. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later overleed. Een groot rechercheteam zoekt verder naar de daders.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!