De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft dinsdag een inval gedaan in twee panden van een belastingadviseur die ervan wordt verdacht belastingfraude te hebben gepleegd voor zijn cliënten. De man is werkzaam voor meerdere mensen in de entertainment en media. 

De invallen waren in het kantoor van de belastingadviseur in Amsterdam en zijn woning. De adviseur wordt ervan verdacht miljoenen euro's uit het zicht van de Belastingdienst te hebben gehouden.

De adviseur faciliteerde via constructies in het buitenland en trustdiensten dat zijn cliënten belasting kunnen ontduiken. Ook wordt de adviseur ervan verdacht zijn cliënten op papier te laten emigreren uit Nederland en het doen van valse aangiftes.

Volgens de FIOD gebruikte de man tevens twee administratiekantoren van anderen om de aangiften van zijn cliënten in te sturen naar de Belastingdienst. Hiervan is de administratie in beslag genomen.

Betrokkenheid

Het is volgens de FIOD niet duidelijk of de klanten van de adviseur op de hoogte waren. Zij kijken wel naar de mogelijke betrokkenheid dan wel kennis van het handelen van de belastingadviseur. Zij kunnen dan ook als verdachte worden aangemerkt.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!