Klanten van de Rabobank in Oudenbosch die het slachtoffer zijn geworden van de grote kluisjesroof vorige week, zijn dinsdag uitgenodigd om binnenkort te komen kijken wat er precies is verdwenen. Volgens de bank gaat het in totaal om een paar honderd gedupeerden die vanaf maandag worden ontvangen in de kluisruimte.

Een woordvoerster van de Rabobank legde uit dat de gedupeerden dinsdag een brief hebben ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om te bewijzen wat er in hun kluisje lag.

Ook is er een speciaal telefoonnummer geopend voor de slachtoffers. Als de bank de inventarisatie heeft ontvangen mogen de klanten komen kijken wat er is gestolen. Tot 45.000 euro zijn de verdwenen spullen verzekerd.

De bank maakte eerder bekend dat ongeveer vijfduizend items zijn achtergebleven in de kluisruimte. Het gaat onder meer om sieraden, munten en documenten.

Professionele kraak

Uit de eerste bevindingen van het politieonderzoek bleek al dat de inbraak professioneel voorbereid en uitgevoerd is. "Het heeft alle schijn van een klassieke kraak, die professioneel is uitgevoerd. Dit doe je niet zomaar eventjes als gelegenheidsdief. Het is voorbereid en nauwgezet uitgevoerd", aldus de woordvoerder eerder.

De politie wilde niets kwijt over hoe de dieven het pand zijn binnengekomen. Met alle scenario's wordt nog rekening gehouden.