Het voorarrest van de 21-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, die wordt verdacht van poging tot doodslag op een agent in Amersfoort, is dinsdag met twee weken verlengd. Dat heeft de rechtbank dinsdag bepaald.

De man werd aangehouden omdat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag een agent zou hebben geslagen en haar probeerde te wurgen.

De agent sprak een vrouw om 03.00 uur s' nachts aan omdat ze een ruit van een winkel zou hebben vernield. De vriendengroep van de 20-jarige vrouw begon zich met gesprek te bemoeien en er ontstond een worsteling.

Verwondingen

De verdachte zou de agent hebben geslagen en haar proberen te wurgen. Zij hield er een zware hersenschudding en verwondingen aan haar gezicht aan over.

Drie collega's schoten de agent te hulp omdat ze vreesden voor haar leven. Ook zij liepen verwondingen op aan schouder, rug, nek en been. Toen de agenten dreigden hun stroomstootwapens te gebruiken, stopte het geweld. 

Naast de man werden vijf anderen (twee vrouwen en drie mannen van 17 tot en met 22 jaar) aangehouden. Zij zijn op vrije voeten, maar blijven nog wel verdachten. Ook zij komen uit Bunschoten-Spakenburg.

Drie mannen bleken onder invloed van alcohol. 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!