Een 21-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg die dit weekeinde werd aangehouden in Amersfoort omdat hij een agente zou hebben geslagen en geprobeerd te wurgen, wordt verdacht van poging tot doodslag. 

Hij zit nog steeds vast en wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Vijf anderen (twee vrouwen en drie mannen van 17 tot en met 22 jaar) die ook werden aangehouden, zijn op vrije voeten, maar blijven nog wel verdachten. Ook zij komen uit Bunschoten-Spakenburg.

De mishandelde agente heeft onder meer een zware hersenschudding opgelopen. Zaterdagochtend rond 03.00 uur sprak op de Nieuweweg een agente een twintigjarige vrouw aan wegens vernieling van een winkelruit.

Stroomstootwapen

Het groepje waartoe zij behoorde begon zich met het gesprek te bemoeien. De 21-jarige man sloeg de agente en begon haar te wurgen. Drie collega’s probeerden de agente te ontzetten. Dat lukte pas toen een agent dreigde een een stroomstootwapen te gebruiken.

Een filmpje van het incident dat circuleert op internet is vele malen bekeken. In Amersfoort wordt gewerkt met een proef waarbij het stroomstootwapen als geweldsmiddel wordt ingezet als alternatief voor het vuurwapen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!