De zoektocht naar twee sinds 1974 vermiste mannen op het meer De Brink in Liessel heeft maandag niets opgeleverd. De politie volgde een spoor op basis van informatie die eind 2017 binnen was gekomen.

Duikers van de politie zochten de hele dag op het meer naar de auto van Piet Hölskens (21) en Hans Martens (20) uit Asten. De twee mannen verdwenen in maart 1974 na een avond stappen.

Sinds zij vertrokken uit een kroeg in Deurne is niets meer van hen vernomen. Ook hun auto, een rode Fiat, werd nooit terug gevonden. De nieuwe informatie zou erop kunnen wijzen dat de auto in het meer zou zijn beland.

De nieuwe informatie was afkomstig van een recherchebureau dat de families van de twee mannen hadden ingeschakeld in een laatste poging hun verdwijning op te lossen.

Sonarapparatuur

Tijdens de zoektocht maakte de politie gebruik van speciale sonarapparatuur om te zoeken naar het verdwenen wrak. De wagen werd niet gevonden, maar de politie gaat de resultaten van de sonartests wel verder onderzoeken in de hoop nog aanwijzingen te vinden.

Een mogelijke dader zou overigens niet meer kunnen worden berecht; de zaak is inmiddels verjaard. De politie hoopt echter nog wel uit te vinden wat er met de twee mannen gebeurd is. De families van het tweetal waren maandag aanwezig bij de zoekactie in Liessel.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!