De stroomstoring in Amsterdam, die vrijdagochtend begon, is na ruim een dag helemaal voorbij. Dat heeft netbeheerder Liander gemeld.

Op het hoogtepunt zaten 28.000 huishoudens in Amsterdam-Zuid en delen van het centrum zonder elektriciteit, zaterdagochtend vroeg was dat geslonken naar drieduizend.

Vooral de laatste tweehonderd aansluitingen lieten lang op zich wachten, maar kort na 12.00 uur kwam het bericht dat de stroomvoorziening overal was hersteld.

De stroom viel vrijdagochtend rond 10.30 uur uit. Oorzaak waren graafwerkzaamheden op de Daniël Stalpertstraat waarbij een elektriciteitskabel werd geraakt. Trams kwamen stil te staan.

Op de Weteringschans raakten twee mannen gewond door een steekvlam. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum moest worden ontruimd en bleef de rest van de vrijdag dicht. Zaterdag ging het museum weer volgens plan open. De trams rijden nog niet volgens schema.

Huishoudens die meer dan vier uur zonder stroom hebben gezeten, krijgen automatisch compensatie van Liander, ze hoeven daarvoor niets te doen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!