De ouders van de de baby die in februari werd ontvoerd in het Brabantse Eersel, worden maandag 12 maart overgedragen aan de Nederlandse politie. De twee werden uren na de ontvoering aangehouden op een vakantiepark in Duitsland.

Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. Ze worden op 15 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De ouders worden verdacht van onttrekking van baby Hannah aan het wettig over haar gesteld gezag. Tevens wordt de man verdacht van mishandeling van de pleegmoeder. Hij zou hardhandig de baby hebben afgepakt.

De verdachten namen op 26 februari de baby mee vanaf een parkeerplaats bij een supermarkt. Omdat er grote zorgen waren over de veiligheid van het meisje, besloot de politie een Amber Alert uit te sturen.

Sinds de aanhouding zitten de twee vast in Duitsland. De baby is inmiddels op een veilige plaats ondergebracht.

Mishandeling

De politie ging er al snel vanuit dat de biologische ouders achter de ontvoering zaten. De baby was door Jeugdzorg uit huis geplaatst en het ouderlijk gezag lag niet meer bij de biologische ouders.

Het meisje werd in oktober vorig jaar uit huis geplaatst vanwege vermoedens over mishandeling. In het ziekenhuis werden bij haar gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd. Haar ouders werden aangehouden wegens mishandeling, maar ook weer vrijgelaten. Zij ontkennen dat ze het kindje hebben mishandeld.