Het komende weekend wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. De temperatuur kan oplopen tot 16 graden, meldt Weerplaza. "Het voelt dit weekend aan als lente, maar het ziet er wel minder fraai uit."

In het noorden zal de maximumtemperatuur stijgen tot zo'n 13 graden. In Limburg en Noord-Brabant kan de 16 graden gehaald worden. Dat terwijl de gebruikelijke temperatuur deze tijd van het jaar zo rond de 8 tot 9 graden is.

Ondanks de hoge temperaturen blijft het wel bewolkt dit weekend. De zon zal zich slechts enkele keren laten zien. Ook moet er rekening gehouden worden met regen zo nu en dan op zaterdag en zondag.

Dat zal echter geen grote invloed hebben op de gevoelstemperatuur.

Contrast

Het contrast is groot met het vorige weekend toen veel mensen nog konden schaatsen op natuurijs. Kort daarna steeg de temperatuur vrij snel en moesten politie- en brandweerkorpsen meerdere keren waarschuwen voor de slechte staat van het ijs.

Met de warmte van dit weekend is er nog geen sprake van recordtemperaturen. Daarvoor is het verschil nog te groot. Op 10 maart 2014 werd in Deelen 20,0 graden gemeten. Het record voor 11 maart staat op 17,5 graden.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Zondag -1° Z 3
Maandag Z 3
Dinsdag ZO 5
Woensdag ZO 4
Donderdag ZW 3

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!