De voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket en fraudespecialist Vincent L. wordt samen met tien andere mannen vervolgd voor seks met een minderjarige jongen tegen betaling.

Dat laat het Openbaar Minsterie (OM) donderdag weten.

De verdachten zijn afkomstig uit Amsterdam en Amstelveen en variëren in leeftijd van 38 tot 61 jaar. De mannen werden al vorig jaar aangehouden, tussen februari en eind juli. Ze zitten niet meer vast.

De zaak kwam aan het licht nadat de ouders van de jongen in januari 2017 verontrustende berichten op zijn smartphone hadden aangetroffen en naar de politie waren gestapt.

Zestien

Volgens een woordvoerder van het OM worden zes mannen ervan beschuldigd dat ze seks met hem hadden toen hij nog geen zestien jaar oud was en voor de andere, onder wie L., gaat het om de periode daarna.

De topman van het OM werd geschorst nadat de verdenking aan het licht kwam en zijn dienstverband is per 1 januari officieel beëindigd.

Een datum voor een zitting bij de rechtbank is nog niet gepland, omdat de advocaten van de verdachten nog tot 1 april de tijd hebben hun onderzoekswensen in te dienen.