De politie heeft dinsdag een 50-jarig lid van motorclub No Surrender aangehouden die betrokken zou zijn bij zeker vier zware mishandelingen. Ook No Surrender-voorman Henk Kuipers wordt van deze mishandelingen verdacht.

De 50-jarige man uit Zwolle wordt onder andere verdacht van diefstal met geweld, mishandeling, bedreiging en afpersing.

Volgens de politie gaat het om vier zware mishandelingen "al dan niet in combinatie met diefstal, afpersing en/of bedreiging" van leden van No Surrender die gedwongen de club moesten verlaten.

Ook Kuipers en een 54-jarige leider van de motorclub uit Klazienaveen zijn hiervoor aangehouden. Kuipers werd in december 2017 vastgezet. In februari werd zijn voorarrest nog met dertig dagen verlengd.

Naast de mishandelingen wordt hij verdacht van onder meer afpersing van bijna een miljoen euro, diefstal met geweld en het vervalsen van een loonstrookje. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werkte Kuipers als een soort incassobureau, met bedreigingen in clubkleren.

Het OM onderzoekt de mogelijkheden om No Surrender te verbieden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!