De politie hervat de zoektocht naar de 30-jarige Sabrina Oosterbeek. De vrouw is een jaar geleden verdwenen in Amsterdam, de recherche vreest dat zij niet meer in leven is. 

Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag aan NU.nl. Er wordt nog niet bekendgemaakt wanneer en waar weer actief gezocht gaat worden naar de vrouw. 

Vorig jaar werd in verband met haar verdwijning Sjonny W. aangehouden. De man zou als een van de laatste personen contact hebben gehad met Oosterbeek en op beelden is te zien hoe hij de ochtend na haar verdwijning haar fiets dumpt op de Karspeldreef.

De politie heeft in oktober van vorig jaar onderzoek gedaan met duikers en honden in en bij de Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost. Hier werd gezocht naar mogelijke sporen van de vermiste vrouw. 

In de weken na de verdwijning van Oosterbeek zocht de politie ook in de omgeving van Reigersbos. Er werd in de wijk geflyerd en duikers van de brandweer zochten in het water. Niet veel later werd haar fiets teruggevonden.

Andere zaken

De 45-jarige W. wordt ook verdacht van het doden van twee andere vrouwen in Amsterdam, te weten Monique Roosien in 2003 en Mirela Mos in 2004. De rechtbank besloot dinsdag daarom zijn voorlopige hechtenis te verlengen.

Justitie meldde eerder al "een sterke aanwijzing" te hebben dat de 45-jarige verdachte als een van de laatste personen seks heeft gehad met Roossien. Het lichaam van de 26-jarige vrouw werd in 2003 aangetroffen bij het IJmeer, de vrouw was doodgeslagen. 

Bloedsporen

Bloedsporen van het slachtoffer zijn gevonden in de auto van de in 2004 gedode Mos (30). Haar in stukken gesneden lichaam werd in 2004 achtergelaten in de Wamelstraat in Amsterdam. Het DNA van W. is aangetroffen op deze vuilniszakken. Hiermee zou de verdachte volgens het OM de enige link tussen de twee zaken zijn.

Ook heeft een anonieme getuige verklaard dat W. in 2004 met stinkende, plastic vuilniszakken door het trappenhuis van het pand waar hij woonde liep.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!