De politie heeft dinsdag een 17-jarige verdachte aangehouden van de bedreiging van een meisje uit Spijkenisse. Naar aanleiding van het dreigement werd de school van het meisje door politie bewaakt.

Het meisje had een melding gemaakt van de bedreiging, waarna de politie dinsdag besloot dat het nodig zou zijn om de school waar het meisje op zit, het MY College in Spijkenisse, te bewaken. Daarom werden agenten gestationeerd in omgeving van de school.

De directie van het MY College werd op de hoogte gebracht en de leerlingen moesten binnen blijven. De lessen gingen gewoon door.

De verdachte was zelf geen leerling en werd aangehouden in Hoogvliet, naast Spijkenisse. De politie doet nog onderzoek naar de motieven en aard van de bedreiging.

Rond 12.00 uur, na de aanhouding van de 17-jarige, meldde de politie op Twitter dat de leerlingen veilig naar huis konden.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!