Een gesprongen leiding heeft zondag voor wateroverlast gezorgd op station Rotterdam Centraal. De afgelopen dagen was vaker sprake van gesprongen leidingen op stations, onder meer op Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en station Amsterdam Sloterdijk.

Op Rotterdam Centraal was een waterleiding van een winkel gesprongen. Vanwege de wateroverlast moesten toegangspoortjes dicht, meldt een woordvoerder van de Rotterdamse brandweer.

Het trein- en metroverkeer kon volgens een woordvoerder van de brandweer gewoon doorgaan. Reizigers konden gebruikmaken van een beperkter aantal poortjes.

Volgens de woordvoerder komen bij de brandweer dezer dagen behoorlijk wat meldingen binnen van waterschade door gebarsten leidingen. Die leidingen zijn door de vorst gesprongen. De Amsterdamse brandweer meldde zaterdag al veel telefoontjes van wateroverlast door kapotgevroren leidingen binnen te krijgen. '

'Indien er geen acuut gevaar is draai dan de hoofdkraan dicht en schakel elektriciteit uit. Bij gevaar bel je 112’’, adviseert de brandweer in de hoofdstad op Twitter.