De sneeuw heeft alleen in Zeeland voor gladde wegen gezorgd tijdens de avondspits. Het KNMI had code geel afgekondigd voor het hele land, behalve de drie noordelijke provincies. 
 

Vrijdagmiddag sneeuwde en ijzelhet in het uiterste zuiden van het land. Er valt daar regen terwijl het een paar graden vriest en dat betekent gladheid. 

Rond 17.30 begon het te sneeuwen in Zeeland. Auto's op de A58 hebben hun snelheid al aangepast vanwege de gladde wegen. 

Het is nog niet duidelijk hoe snel dit gebied zich over Nederland zal verspreiden. De sneeuw verspreidt zich in de loop van de avond wel over grotere delen van Nederland, volgens het KNMI.

De kou heeft voor asfaltschade gezorgd op de A16 tussen Dordrecht en de Moerdijkbrug richting Breda. 

In België stondhet verkeer in de vrijdagavondspits lang muurvast rond onder andere Brussel en Leuven door de sneeuw.

Weersverwachting

In het zuiden kan vrijdagavond 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen. Daarna gaat het ook sneeuwen in het midden en in het noorden.

In de nacht wordt het min 1 in Zeeland en min 9 in Groningen. Zaterdagochtend is ook nog op veel plaatsen glad. Dan ligt overigens alleen in het noorden en noordoosten de gevoelstemperatuur nog beneden de min 15 graden.

De ANWB verwacht dat er vooral in het zuiden meer kans op gladheid is en langere files. De kou heeft alvast gezorgd voor asfaltschade op de A16 tussen Dordrecht en de Moerdijkbrug richting Breda. Verkeer heeft daar meer dan een uur vertraging door de spoedreparatie.

Bekijk de actuele verkeersinformatie

Neerslagradar

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!