Een raam van het joodse restaurant Hacarmel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag beschadigd door een onbekend voorwerp. Het is voor de derde keer in een paar maanden tijd dat het restaurant te maken heeft met vandalisme. 

Het onbekende voorwerp was vermoedelijk een steen, meldt de politie vrijdag aan NU.nl. De eigenaar is op de hoogte gebracht van de vernieling. Het is nog niet bekend welk motief achter de vernieling zat.

In januari werden de ramen van het restaurant al besmeurd met een onbekende substantie. Een maand eerder heeft een 29-jarige man de ruiten ingeslagen en de Israëlische vlag naar buiten gedragen. 

Hij wordt vervolgd voor vernieling en diefstal. De man pleegde de vernielingen nadat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem had erkend als de hoofdstad van Israël.

Ruit van joods restaurant in Amsterdam beschadigd
19
Ruit van joods restaurant in Amsterdam beschadigd

Beveiliging

De eigenaar van het restaurant gaf eerder te kennen geen aangifte te willen doen van het tweede incident, omdat hij de vervolging van de 29-jarige man "een grap" vond. Wel wilde hij met spoed camera- en politiebeveiliging. Het is niet bekend of de eigenaar nu wel aangifte gaat doen. 

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen heeft vrijdag in overleg met de politie besloten om camera's te plaatsen bij het restaurant. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het "voorstelbaar" dat er opnieuw een incident zal plaatsvinden, ook al hebben zij geen concrete informatie dat er nieuwe incidenten zullen plaatsvinden.

De camera's worden vrijdag voor minimaal vier weken geïnstalleerd.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!