Meer dan 90 procent van de daartoe opgeroepen mannen heeft de afgelopen vier dagen in het Limburgse Heibloem DNA afgestaan in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen.

In totaal kregen in het dorp zo'n vierhonderd mannen een uitnodiging om wangslijm af te staan. De politie toonde zich woensdag tevreden over de deelname in het dorp Heibloem. De opkomst bevestigt eerdere signalen dat in het dorp een hoge bereidheid bestaat om DNA af te staan, aldus de politie.

De 11-jarige Verstappen uit Heibloem werd in augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide dood teruggevonden na veertig uur vermist te zijn geweest. Een dader is nooit gevonden.

Door het zaterdag begonnen grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek moet de politie de dader op het spoor komen. In totaal kregen zo'n 21.500 mannen kregen een oproep om DNA af te staan.De afgelopen vier dagen hebben zich in totaal 4179 mannen gemeld bij de DNA-afnamepunten. 

Oproep

De politie roept de mannen uit Heibloem die zich nog niet hebben gemeld voor een DNA-afname, op dit alsnog te doen. "Ze zijn wellicht thuis gebleven als gevolg van de griep of door het slechte weer", aldus een woordvoerder van de politie.

Daarnaast zijn dinsdag brieven verstuurd aan mannen die in 1998 in Heibloem woonden maar sindsdien verhuisd zijn. Zij kunnen tussen 12 en 18 maart nog DNA afstaan.

Ook in Landgraaf, Brunssum en Heerlen wordt nog DNA van mannelijke inwoners afgenomen. Nog tot en met 18 maart wordt DNA afgenomen in het onderzoek naar de moord.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief! 

DNA-onderzoek in zaak Nicky Verstappen van start: Zo werkt het
96
DNA-onderzoek in zaak Nicky Verstappen van start: Zo werkt het