De bewoners van het huis in de Beatrixstraat in Nieuwegein, waar begin februari op werd geschoten en een week later twee handgranaten werden neergelegd, verblijven op een onderduikadres.
 

Dat meldt de politie in Opsporing Verzocht woensdagavond. Woensdag 7 februari, rond 03.45, uur werd het huis beschoten door nog onbekende daders. Donderdag 15 februari werd ’s ochtends voor de deur van hetzelfde huis een handgranaat gevonden.

Nadat deze was weggehaald door de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD), werd later op de dag een tweede granaat gevonden onder de auto van de bewoners.

Als gevolg van de incidenten verklaarde burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein dat de familie drie maanden het huis moet verlaten. Dit om ""de veiligheid waarborgen en nieuwe incidenten voorkomen". Backhuijs legde uit dat de bewoners "iets aantrekken dat niet goed is" en zelf naar alternatief onderdak moesten zoeken.

Waarom het gezin nu wel op een onderduikadres is ondergebracht, is nog onbekend. De politie wil vragen hierover niet beantwoorden.

Onderzoek

De politie is nog steeds op zoek naar de daders van de incidenten. Opsporing Verzocht publiceerde woensdagavond camerabeelden van de nacht van de beschieting, waarop een schim en een personenauto te zien zijn. Onbekend is of deze van mogelijke daders of getuigen zijn.