Duikers doorzoeken maandag het Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg in verband met de vermissing van Orlando Boldewijn (17) uit Rotterdam. De scholier is inmiddels een week vermist.

De politie laat aan NU.nl weten dat het inzetten van duikers onderdeel uitmaakt van het onderzoek. Er is geen specifieke aanleiding voor de actie, aldus een woordvoerder.

Sporen

De politie heeft eerder met boten op het Böttgerwater gezocht naar sporen van de vermiste tiener. Ook is de omgeving doorzocht met helikopters.

Orlando is daar tot dusver bekend voor het laatst gezien, door een internetafspraak die hem had afgezet bij een bushalte. 

Afspraak

Vanuit de Haagse wijk zou de jongen weer teruggaan naar Rotterdam, maar hij is niet thuisgekomen. Volgens vrienden en familie zou Orlando vaker afspraken maken via websites en apps, maar kwam hij nadien wel altijd thuis. Ook zou hij verplichtingen voor school of zijn werk normaal gesproken nakomen.

Sinds de dag na zijn vermissing zijn rechercheurs bezig met het onderzoek. Zij hebben gekeken naar Orlando's telefoon en bankrekening. De Rotterdammer lijkt die sinds de vermissing niet meer te hebben gebruikt. De rechercheurs houden er daarom rekening mee dat hem iets is overkomen.

Over de vermissing zijn bij de politie enkele tientallen tips binnengekomen. Die worden nog onderzocht door de politie.