Baby Hannah die maandagochtend in Eersel werd ontvoerd door haar biologische ouders was uit huis geplaatst vanwege vermoedens over mishandeling. 

In oktober vorig jaar werden bij het meisje gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd. Haar ouders (25 en 26 jaar) werden aangehouden voor mishandeling.

Dat staat in uitspraken van de rechtbank in Den Bosch over het verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming om de baby uit huis en onder toezicht te plaatsen.

Voor het letsel was geen medische oorzaak. Wie het heeft veroorzaakt is voor zover bekend nog niet vastgesteld. De beide ouders ontkennen dat ze het kind hebben mishandeld.

Toezicht

Het meisje was nog maar amper anderhalve maand oud toen ze in het ziekenhuis werd opgenomen en onder toezicht werd geplaatst van Jeugdbescherming Brabant.

Een tante en een oom ontfermden zich over het kind. Later zou ze pleegouders toegewezen hebben gekregen. De ouders hadden onder begeleiding contact met hun dochter.

Op 11 januari werd de uithuisplaatsing voor het laatst met drie maanden verlengd, voor de veiligheid van het meisje. Volgens de uitspraak weigerden de ouders hulp en was de vader niet meer bij het gezin betrokken.

Ernstige zorgen

Voor de zes maanden oude Hannah is een Amber Alert uitgestuurd, omdat de politie zich "ernstige zorgen" maakt over de veiligheid van het kind. 

Het meisje werd in Eersel (Noord-Brabant) met geweld meegenomen door haar ouders. De man en vrouw gingen er vervolgens vandoor in een donkere Mercedes ML270 met het kenteken 94-GK-PB. Mensen die de donkere auto zien, kunnen direct 112 bellen. 

De autoriteiten hebben geen idee waar de baby en haar ouders zich ophouden. "We houden rekening met meerdere scenario's waarbij alle beschikbare middelen worden ingezet. Daarbij is ook contact opgenomen met de buurlanden België en Duitsland", schrijft de politie in een persverklaring.

De politie gaat tot dusver niet in op het verleden van de ouders. Ook vragen over berichten uit de regionale media over betrokkenheid van de ouders bij oplichtingspraktijken blijven onbeantwoord.