De zes verdachten van een omvangrijke misbruik- en mishandelingszaak in Sommelsdijk zijn door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot lange celstraffen. De twee hoofdverdachten Lionel van G. en Jaap S. kregen allebei zestien jaar cel en vier anderen celstraffen tot zes jaar. 

De slachtoffers werden door het zestal met extreem geweld mishandeld en vernederd. Zo beschoten de daders hun slachtoffers met een geweer met rubberen kogels en staken onder meer hun haar in brand.

Ook is een van de slachtoffers verkracht met verschillende voorwerpen.

Het geweld begon halverwege 2016 en vond plaats gedurende een periode van enkele weken. De martelingen en verkrachtingen vonden plaats in het ouderlijk huis van een van de slachtoffers, een zwakbegaafde twintiger met een autistisch stoornis, en van een van de verdachten.

De zaak kwam aan het licht toen een van de slachtoffers uiteindelijk met zijn verhaal naar de politie stapte. Daarna werd ook duidelijk dat er sprake was van nog een derde slachtoffer.

Binnen de groep verdachten komen traumatische jeugdervaringen, drank- en drugsgebruik veelvuldig voor. De meeste verdachten hebben een lager intelligentieniveau.

Motief

Het motief voor het geweld is nog steeds onduidelijk. Het lijkt er op dat de verdachten elkaar hebben opgehitst.

De verdachten werden ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de slachtoffers tot maximaal 30.000 euro.