Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag zestien jaar celstraf geëist in het hoger beroep tegen de verdachten van de zogenaamde Posbankmoord. Souris R. (44) en Frank S. (56) hoorden eerder dertien jaar cel eisen.

Dat melden verschillende media waaronder het Brabants Dagblad.

De rechtbank veroordeelde R. uit Veghel op 7 juni vorig jaar tot zestien jaar voor het doden van Alex Wiegmink op de Posbank in Rheden in 2003. Medeverdachte S. uit Boekel kreeg veertien jaar cel. Beide mannen gingen niet akkoord met hun straf. 

De 44-jarige huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt werd op 20 januari 2003 doodgeschoten. Zijn lichaam werd niet veel later verkoold teruggevonden in zijn uitgebrande auto in het Brabantse Erp.

S. kreeg eind vorig jaar last van zijn geweten na nieuwe aandacht op televisie voor de oude zaak. Hij meldde zich met een bekentenis en een spijtbetuiging bij de politie. Niet veel later werd ook R. aangehouden.

Wie de fatale schoten heeft gelost, werd tijdens het onderzoek nooit duidelijk. Wel staat vast dat Wiegmink op de verkeerde plaats was op het verkeerde moment.