De uitzending van dinsdagavond van het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft vijftig nieuwe tips opgeleverd in de zaak Nicky Verstappen. 

Dat meldt de politie woensdagmiddag. Volgens de politie zijn er suggesties van kijkers binnengekomen en worden daarin ook namen genoemd. De tips worden onderzocht op bruikbaarheid.

Het programma verruilde eenmalig de studio in Hilversum voor het gemeentehuis van Landgraaf, in het kader van een uitzending over de dood van Nicky Verstappen (11).

Vanuit Limburg werd extra aandacht gevraagd voor het DNA-verwantschapsonderzoek, waarbij een grote groep mannen werd opgeroepen om vrijwillig DNA af te staan.

Zaak

Op 11 augustus 1998 werd de 11-jarige Nicky Verstappen dood aangetroffen in een dennenbosje op de Brunssummerheide, op ongeveer 1200 meter van het jeugdkamp waar hij verbleef. De jongen was toen al zo’n 40 uur vermist.

Hoewel er meerdere verdachten zijn aangehouden en de politie nog altijd onderzoek doet naar de dood, is er nooit iemand veroordeeld voor de dood van Verstappen. Daarom kondigde de politie in januari van dit jaar aan op grootschalige wijze DNA-materiaal te gaan verzamelen voor een zogeheten verwantschapsonderzoek.

Er worden ruim 21.000 mannen opgeroepen, die in 1998 in de omgeving woonden waar het lichaam werd gevonden.