In het bloed van de 39-jarige man die begin deze maand overleed nadat hij hardhandig was gearresteerd in Waddinxveen, is cocaïne gevonden.

Justitie in Den Haag bevestigt dat dinsdag na berichtgeving door Omroep West. Maar over de invloed van het drugsgebruik kan een woordvoerder nog niets zeggen.

Uit nader onderzoek moet bijvoorbeeld nog blijken hoeveel cocaïne in het bloed van de man zat en wanneer hij de drugs had ingenomen. De Rijksrecherche onderzoekt de dood van de Haagse autohandelaar. Zijn doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.

Op videobeelden van de arrestatie was te zien dat de 39-jarige man meerdere klappen kreeg van een politieagent terwijl hij plat op zijn buik op de grond lag. Het Openbaar Ministerie (OM) liet eerder weten dat hij een verwarde indruk maakte.

Geweld

Er zijn geen aanwijzingen dat geweld op de hals is gebruikt en ook zijn er geen breuken geconstateerd, verklaarde het OM eerder. Dit bleek uit een voorlopig sectierapport.

In Den Haag demonstreerden maandag enkele tientallen mensen tegen ''buitensporig politiegeweld'' naar aanleiding van de dood van de man.