Een vrouw is op de A13 tussen Delft en Rotterdam bevallen van een dochter. Het kind kwam tijdens de autorit naar het ziekenhuis ter wereld.

De vader belde zaterdag in paniek de politie, omdat hij en zijn vrouw op de A13 hulp nodig hadden bij de bevalling van hun dochter. Toen de agenten arriveerden, bleek de baby al geboren en op schoot bij de moeder te liggen. De baby is Eliz genoemd.

''Een wolk van een dochter", aldus een woordvoerder van de Landelijke Eenheid. Moeder en kind waren in goede gezondheid, constateerde ook het uit voorzorg opgeroepen ambulancepersoneel, waarna de vader de navelstreng doorknipte. Het gezin is naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Dochters

Op de achterbank zaten de drie andere dochters van het stel. De bedoeling was dat zij naar hun oma in Rotterdam zouden gaan, waarna de bevalling zou plaatsvinden in het kraamhotel van het Erasmus MC.

Maar zover kwam het niet, vertelt vader Soner tegen het AD: "De verloskundige had ons al gewaarschuwd dat het bij de vierde snel kon gaan. Maar zo snel, dat had ik echt nooit gedacht. (..) Toen ik zei 'persen', floepte ons meisje er zo uit. Ze ging gelijk huilen."

Rijkswaterstaat speelt met het idee om de baby het hectometerpaaltje cadeau te doen ter hoogte waarvan ze is geboren, getuige een tweet van de dienst.