De politie heeft woensdag een van de leiders van motorclub No Surrender gearresteerd in zijn woning in Hulst. Rico R. (41) wordt verdacht van leiding geven aan een criminele organisatie.

Naast de aanhouding verricht de politie huiszoeking in de woning van de verdachte, zijn bedrijf en een café waar clubavonden van No Surrender worden gehouden.

De politie hoopt bij de zoekingen te stuiten op ondersteunend bewijsmateriaal en informatie te verzamelen over criminele activiteiten ''in georganiseerd verband''.

Rico R. is een van de drie zogeheten 'world captains' van de motorclub. No Surrender zou mede onder zijn leiding onder meer geweldsdelicten hebben gepleegd en verdovende middelen hebben gehad en verhandeld. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Een andere landelijke leider van No Surrender, Henk Kuipers, werd op 12 december opgepakt op verdenking van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Hij zit nog vast. Kuipers zal nu ook leiding geven aan een criminele organisatie ten laste worden gelegd, meldt de politie.

Bedreigingen

Rico R. werd eerder samen met andere leidinggevenden van No Surrender in verband gebracht met de bedreiging van de misdaadjournalisten John van den Heuvel en Mick van Wely van De Telegraaf. Volgens een politiewoordvoerder heeft zijn arrestatie daar nu niks mee te maken.

Motorclubs: Wie heeft ruzie met wie?
74
Motorclubs: Wie heeft ruzie met wie?