Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag 14 jaar cel en tbs met dwangpleging geëist tegen Glotwich S voor de dood van de 18-jarige Naoufal Mohammadi en een poging tot doodslag op twee broers.

Bij de schietpartij in november 2016 raakten de broers lichtgewond. Volgens het OM probeerde de verdachte één van hen af te persen in de shishalounge waar hij werkte. Toen zij vervolgens achter hem aanrenden, werden de twee mannen in hun arm beschoten. Het OM meldt dat de mannen 'onherstelbaar' gewond zijn geraakt.

De 18-jarige Naoufal was op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Hij had niets te maken met de ruzie, maar kwam naar buiten om te kijken wat er aan de hand was, toen hij dodelijk werd geraakt.

Glotwich S. werd vorig jaar januari aangehouden in Parijs. De politie kwam hem op het spoor na een DNA-match. De verdachte had een pet en een bril verloren op de plaats van de schietpartij.

Tbs

De man was op het moment van de schietpartij voorwaardelijk vrij. Hij kreeg eerder acht jaar celstraf voor het doodschieten van een Nigeriaanse man in een flat in de Bijlmer in 2007. 

Naar aanleiding van deze schietpartij, werd de man in 2007 al onderzocht op zijn geestesvermogens. In dit onderzoek werd gesteld dat de man zwakbegaafd is en antisociale trekken heeft. Volgens het OM moet de maatschappij 'beschermd worden' tegen de 34-jarige man en eisen zij daarom tbs met dwangpleging.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!