Het OM heeft dinsdag in het hoger beroep tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 28-jarige Rhowan P. uit het Groningse Kloosterburen, die is veroordeeld voor het ombrengen van Jesse van Wieren in 2016. 

 

P. werd in juni veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. In het hoger beroep is nu twee jaar meer geëist. P. bleef tijdens de zitting volhouden dat hij handelde uit noodweer. 

''Ik wil best zitten, maar tbs accepteer ik niet. Ik moest mij verdedigen in mijn eigen huis tegen een wildvreemde. Hij stond strak van de harddrugs. Het was gewoon een junk.'' Zijn vriendin zag af van beroep.

De rechtbank in Groningen oordeelde in 2017 dat er sprake is van doodslag. P. zou samen met zijn vriendin de 28-jarige Van Wieren uit Leens in hun woning om het leven hebben gebracht, in de nieuwjaarsnacht van 2016. Daarna begroeven ze hem in de tuin.

Van Wieren was sinds een cafébezoek in Kloosterburen in de nacht van 1 januari 2016 vermist. Hij werd enkele dagen later teruggevonden. Hij was met onder meer 23 messteken gedood.