Een 30-jarige man is zaterdagnacht in Roosendaal opgepakt omdat hij probeerde een agent te wurgen. Meerdere agenten moesten met behulp van pepperspray hun collega ontzetten.

De agent heeft een spierscheur in zijn kuit en een stijve nek overgehouden aan het incident, meldt de politie zondag. 

De man uit Velsen-Noord ​werd rond 0.30 uur door twee agenten aangesproken op zijn gedrag, omdat hij enkele meisjes lastigviel op de Markt in de stad. Hierop sloeg en schopte de man een statafel bij de buitenbar waar hij stond. Ook weigerde hij zijn identiteitskaart te tonen. 

De agenten wilden overgaan tot aanhouding, maar de man wist in zijn verzet zijn arm om de nek van een van de agenten te klemmen en hem te verwurgen. "Omdat de verwurging om zijn nek zo strak wordt aangetrokken, denkt de agent dat zijn laatste uur geslagen heeft", aldus te politie.

Poging doodslag

Zelfs het gebruik van pepperspray had geen direct effect op de verdachte. Uiteindelijk wisten meerdere te hulp geschoten agenten de man aan te houden. Een andere agent heeft hierbij een hoofdwond opgelopen. 

Uit testen bleek dat de man zowel onder invloed van alcohol als van drugs is geweest. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd, laat de politie weten.