Een man is overleden en een ander verkeert in kritieke toestand, nadat zij op zondagochtend in Wassenaar met een auto in het water terechtkwamen. Het, vermoedelijk eenzijdige, ongeval gebeurde op het terrein van vakantie- en attractiepark Duinrell. 

De mogelijke bestuurder van het voertuig is aangehouden. Eerdere politieberichten meldden dat beide mannen zouden zijn overleden, maar zondag tegen het einde van de middag werd bekend dat een van hen in "zeer kritieke toestand" in het ziekenhuis ligt.

Wie de overledene en de gewonde man zijn, is nog niet bekend gemaakt. 

Hulpdiensten kregen zondag om 03.15 uur een melding dat op het terrein een auto te water was geraakt. Agenten zagen inderdaad een auto in het water liggen.

Duikers van de brandweer hielpen een persoon, die zelfstandig uit het voertuig wist te komen, op de kant en haalden uit het voertuig de twee andere mannen. Alle drie werden ze naar een ziekenhuis gebracht.

Verblijfsgasten

De man die zelfstandig uit het voertuig kon komen, werd later in het ziekenhuis aangehouden. Het is een 28-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats.

De auto kwam in een brede sloot terecht vlakbij parkeerplaats drie van het vakantiepark. Het voertuig is met een kraan uit het water gehaald, aldus een woordvoerder van Duinrell. De slachtoffers zijn mogelijk verblijfsgasten van het park.