Het sneeuwt vooral in het westen van het land, maar de gevolgen daarvan vallen reuze mee. Op de meeste plaatsen is slechts sprake van lichte sneeuwval, meldt Weeronline.

De sneeuw blijft met temperaturen boven nul ook niet liggen. Hooguit zou Zeeland in de avond bedekt kunnen worden door een dekentje sneeuw van een centimeter.

"De hoeveelheid sneeuw is veel kleiner dan verwacht en daardoor zal de hinder tijdens de avondspits erg meevallen", aldus het weerbureau vrijdagmiddag.

Het KNMI waarschuwt nog wel met code geel, de laagste waarschuwingscategorie, voor lokale gladheid in een deel van het land. Deze waarschuwing duurt tot het einde van de avond.

Treinverkeer gestremd

Het treinverkeer tussen Amsterdam-Utrecht en Amsterdam-Gouda is sinds vrijdagmiddag 16.30 uur gestremd. Er rijden tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena voor onbepaalde tijd geen treinen.

De oorzaak is een wisselstoring. Dit komt echter niet door de sneeuwval, beklemtoont een woordvoerder van spoorbeherder Prorail. De problemen moeten rond 19.00 uur verholpen zijn. 

Verradelijk glad

Als de temperatuur 's nachts daalt, kan het vooral tijdens opklaringen "verraderlijk glad" worden volgens Weeronline.

Op Schiphol waren bij voorbaat maatregelen genomen vanwege de verwachte sneeuw. KLM zag zich genoodzaakt 26 retourvluchten te annuleren.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Zondag -6° O 2
Maandag -7° Z 2
Dinsdag -3° ZO 3
Woensdag -3° O 3
Donderdag -2° NNO 3