Vanaf het einde van vrijdagochtend komt vanaf het westen sneeuw ons land binnen. Om 10.00 uur kan het in het westen al glad zijn, wat voor gevaar op de wegen zorgt.

Dat meldt WeerOnline vrijdag. KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de gladheid.

Vanaf vrijdagmiddag ligt er naar verwachting tussen de 1 en 3 centimeter sneeuw in het westen, zuidwesten en midden van het land. In het zuiden komt vanwege de voorjaarsvakantie en carnaval de spits waarschijnlijk vroeg op gang.

In het oosten en noordoosten gaat het pas tegen de avond een klein beetje sneeuwen. Op dat moment zal het boven zee regenen in plaats van sneeuwen. Doordat het in de avond en nacht weer gaat afkoelen, kunnen de wegen in het hele land glad zijn.

In de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en voornamelijk Zeeland kunnen winterse buien met regen, hagel en natte sneeuw tot zaterdagochtend voorkomen. Geleidelijk worden de buien minder intens en neemt de kans op opklaringen toe.

Schiphol

KLM annuleert vanwege het verwachte slechte weer zeker 26 retourvluchten die gepland stonden voor vrijdag. Er is sprake van zeer beperkte start- en landingsbaancapaciteit op Schiphol, aldus de luchthaven.

Passagiers worden geïnformeerd en omgeboekt naar andere vluchten.

Sneeuwradar

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Dinsdag 10° W 4
Woensdag 10° ZW 4
Donderdag 12° W 4
Vrijdag 13° ZW 2
Zaterdag 12° OZO 2