Uit het voorlopige sectierapport van de dood van de 39-jarige man die vrijdag overleed in Waddinxveen is nog geen doodsoorzaak gekomen. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

Uit het rapport blijkt dat de man bloeduitstortingen en oppervlakkige huidbeschadigingen had, die "passen bij gering uitwendig mechanisch stomp botsend geweld", maar dat is geen verklaring voor het overlijden van de man.

Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat er geweld op de hals is gebruikt en ook zijn er geen breuken geconstateerd.

Naar de doodsoorzaak wordt verder onderzoek gedaan. Ook wordt met een toxicologisch onderzoek gekeken naar verdovende middelen in het lichaam van de man.

Wanneer die onderzoeken zijn afgerond is niet bekend.

Familie

De uitkomsten van het voorlopige sectierapport zijn gedeeld met de familie van de omgekomen man. De bij het incident betrokken agenten zijn als getuigen gehoord.

Omroep West zette de beelden van de arrestatie op de site. Daarop is te zien dat enkele agenten op de Oude Dreef in Waddinxveen een man op de grond gedrukt houden, vermoedelijk bij een aanhouding. Een van de agenten slaat hard in op de persoon. De beelden zijn gemaakt door een vrachtwagenchauffeur die op dat moment langs reed.