Een Nederlandse vrouw (35) is tijdens haar studententijd in de Verenigde Staten seksueel misbruikt door de Amerikaanse sportarts Larry Nassar. 

Dat zegt ze in een interview met de NOSwaarbij ze vertelt dat ze op 17-jarige op topniveau hockeyde aan de Michigan State University. Toen ze een hernia opliep, werd ze doorverwezen naar Nassar.

De sportarts, die deze week schuldig werd bevonden aan misbruik van vele meisjes tijdens sportlessen, zou de vrouw vervolgens meerdere keren hebben misbruikt. Hij zou zijn vingers bij haar hebben ingebracht, als onderdeel van een medische behandeling.

De vrouw vond de behandeling "raar", aldus de NOS, maar zag het als een "voorrecht" dat Nassar haar arts was vanwege zijn destijds zeer goede reputatie. In het interview vertelt ze nooit stil te hebben gestaan bij het misbruik, omdat ze zonder operatie herstelde van haar hernia.

Veroordeling

Nassar kreeg maandag 40 tot 125 jaar celstraf voor seksueel misbruik van meisjes tijdens sportlessen. De straf komt bovenop de 175 jaar celstraf die hij eerder al kreeg voor misbruik van turnsters van de Amerikaanse olympische selectie en de 60 jaar die hij kreeg voor het bezit van kinderporno.

Het aantal meisjes en vrouwen dat Nassar van seksueel misbruik beschuldigt, is de afgelopen weken opgelopen naar meer dan 250.