Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag opnieuw twee bestuursleden van Satudarah opgepakt. Het gaat om een landelijk bestuurslid van 40 jaar uit Tilburg. In diezelfde plaats is ook een penningmeester van de Eindhovense afdeling van de motorclub gearresteerd.

De 40-jarige man is de landelijk penningmeester van Satudarah. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich volgens het OM bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit, drugshandel en witwassen.

De politie heeft de woning van de man doorzocht en daarbij beslag gelegd op administratie, telefoons en hesjes van Satudarah.

De zogenaamde lokale bestuurder van Satudarah in Eindhoven is aangehouden op verdenking van witwassen.

Boer

Afgelopen weekend werd een van de oprichters van Satudarah aangehouden in Oostenrijk. Michel Boer werd maandag weer op borgtocht vrijgelaten. 

Hij werd zaterdag opgepakt door de Oostenrijkse politie na snel handelen van de Nederlandse FastNL politie-eenheid. Zij hadden een tip binnengekregen van iemand die de Satudarah-leider in Gerlos had gezien.

Arrestaties

De kopman van Satudarah werd in oktober op de nationale opsporingslijst geplaatst. Eind september werden de kopstukken Angelo M. (40) uit Tilburg, Xanterra M. (43) uit Tilburg en Paul M. (48) uit Maastricht aangehouden. Zij zitten nog vast.

Motorclubs: Wie heeft ruzie met wie?
74
Motorclubs: Wie heeft ruzie met wie?