Het vliegverkeer van vliegveld Rotterdam The Hague Airport is maandagmiddag vanaf 17.00 uur enige tijd stilgelegd vanwege rookontwikkeling in de kelder van de luchtverkeerstoren. Rond 18.15 uur kon het vliegverkeer weer worden hervat.

​Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond was er "rookontwikkeling in een technische ruimte". "Het lijkt te gaan om iets wat smeult, maar de vlammen slaan er niet uit", aldus de woordvoerder.

Op dit moment kijkt de brandweer naar wat voor gevolgen voor de apparatuur in de kelder het heeft als de smeulende delen worden uitgemaakt.

Omdat de brandweer van de luchthaven op enige afstand van de start- en landingsbanen bezig was, legde men uit voorzorg het vliegverkeer stil. ''Zij moeten kunnen voldoen aan de zogenoemde drie-minutennorm. Dit betekent dat ze binnen die tijd de start- en landingsbanen moeten kunnen bereiken. Dat kunnen we nu niet garanderen", zo lichtte een woordvoerder toe.

Volgens de woordvoerder zijn de publieke ruimtes, zoals de vertrekhal, wel open gebleven en zijn de ruimtes gesloten waar alleen personeel komt.