Satudarah-oprichter Michel Boer is maandag op borgtocht vrijgelaten nadat hij zaterdag in Oostenrijk werd gearresteerd.

Dat bevestigt het Landelijk Parket na berichtgeving van De Telegraaf. Boer heeft 30.000 euro betaald voor zijn voorlopige vrijlating. 

Zaterdag werd Boer opgepakt door de Oostenrijkse politie na snel handelen van de Nederlandse FastNL politie-eenheid. Zij hadden een tip binnengekregen van iemand die de Satudarah-leider in Gerlos had gezien. 

Arrestaties

De kopman van Satudarah is in oktober op de nationale opsporingslijst geplaatst. Eind september werden de kopstukken Angelo M. (40) uit Tilburg, Xanterra M. (43) uit Tilburg en Paul M. (48) uit Maastricht aangehouden. Zij zitten nog vast.

Michel Boer was toen niet op zijn verwachte verblijfplaats en heeft via zijn advocaat aan de politie laten weten dat hij niet van plan is om zich over te geven. Het was voor de politie reden om hem dinsdagavond met naam en foto te tonen in Opsporing Verzocht.

Samen met de drie anderen verdenkt de politie Boer ervan leiding te geven aan een criminele organisatie die zich schuldig heeft gemaakt aan afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.