De eerste editie van de Strijkkwartet Biënnale in Amsterdamheeft ruim elfduizend bezoekers getrokken. Van de 36 concerten die afgelopen week plaatshadden in het Muziekgebouw aan 't IJ waren er dertien uitverkocht.

Volgens de organisatie zijn alle verwachtingen overtroffen.

Festivaloprichter en artistiek directeur Yasmin Hilberdink hoopt dat nieuwe mensen van het genre zijn gaan houden. "Ik ben overweldigd door wat het strijkkwartet teweeg heeft gebracht, hoe het festival zoveel strijkkwartetten, componisten en muziekliefhebbers bij elkaar heeft gebracht."

Meer dan twintig strijkkwartetten vanuit de hele wereld kwamen in het Muziekgebouw samen. De musici speelden niet alleen de bekende componisten als Mozart, Schubert, Sjostakovitsj, Janacek, Beethoven en Haydn, maar ook nieuw werk van bijvoorbeeld Klaas de Vries, José María Sánchez-Verdú en Jörg Widmann.

De volgende Strijkkwartet Biënnale Amsterdam is eind januari 2020.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!