Satudarah-oprichter Michel Boer is vrijdag in de Oostenrijkse wintersportplaats Gerlos gearresteerd door de Oostenrijkse politie. Dat heeft de Nederlandse eenheid FastNL zaterdag bevestigd.

De 52-jarige Boer was op wintersportvakantie met zijn vriendin en werd daar gezien door een Nederlander. "Die tipte de Nationale Recherche waarna het werd doorgespeeld naar FastNL", aldus een woordvoerder van de politie. "FastNL heeft direct de Oostenrijkse zusterorganisatie ingeschakeld en na een kort onderzoek is hij om 17.00 uur vrijdagmiddag aangehouden."

Hoe Boer is gearresteerd en of hij een wapen bij zich had, is niet bekend. "We weten nog niet wanneer hij naar Nederland komt. Dat zal een paar dagen duren", meldt de woordvoerder.

Arrestaties

De kopman van Satudarah is in oktober op de nationale opsporingslijst geplaatst. Eind september werden de kopstukken Angelo M. (40) uit Tilburg, Xanterra M. (43) uit Tilburg en Paul M. (48) uit Maastricht aangehouden. Zij zitten nog vast.

Michel Boer was toen niet op zijn verwachte verblijfplaats en heeft via zijn advocaat aan de politie laten weten dat hij niet van plan is om zich over te geven. Het was voor de politie reden om hem dinsdagavond met naam en foto te tonen in Opsporing Verzocht.

Samen met de drie anderen verdenkt de politie Boer ervan leiding te geven aan een criminele organisatie die zich schuldig heeft gemaakt aan afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.