Het KNMI waarschuwt automobilisten die donderdagochtend de weg opgaan voor plaatselijke gladheid. Volgens het KNMI kunnen natte weggedeelten bevriezen of wordt het glad door hagelbuien. Het heeft dan ook code geel afgegeven voor het oosten van het land.

De waarschuwing van het KNMI geldt tot halverwege de ochtend. Voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland en Friesland is geen waarschuwing afgegeven. 

De Verkeersinformatiedienst (VID) meldt dat er rond 8.45 uur zo'n 200 kilometer file staat. De dienst heeft eerder de verwachting uitgesproken dat het een 'zware ochtendspits' zal worden. In zo'n geval zijn is er tot 350 kilometer file mogelijk.

Knelpunten staan er op de A2 van Utrecht naar Amsterdam. Tussen Breukelen en knooppunt Holendrecht rijdft het verkeer langzaam over zo'n 8 kilometer. De vertraging is daar circa vijftien minuten. Op de A4 van Den Haag richting Amsterdam is het filerijden over 11 kilometer met als gevolg een vertraging van twintig minuten.

Woensdagavond kwamen tien auto's met elkaar in botsing door gladheid op de A73 bij knooppunt Neerbosch richting Nijmegen. Daarbij vielen er enkele lichtgewonden. Op diezelfde A73 gebeurden er nog twee ongelukken door de weersomstandigheden. De weg is bij Neerbosch richting Nijmegen tijdelijk afgesloten geweest.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie