Voor de tweede keer in drie dagen tijd moet een Albert Heijn-filiaal in Amsterdam sluiten vanwege ongedierte. Dit maal gaat het om de vestiging aan de Helmholtzstraat in de Watergraafsmeer.

Eerder deze week moest een vestiging in Osdorp al sluiten door muizenoverlast.

Net als twee dagen geleden werd de supermarkt in de Watergraafsmeer woensdag uit het niets gesloten op last van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Alle klanten moesten daardoor de winkel uit. 

Door het ongedierte komt de voedselveiligheid in het geding, waarop volgens een woordvoerder is besloten de supermarkt tijdelijk te sluiten.

Publiciteit

Volgens de NVWA is deze sluiting een indirect gevolg van de publiciteit die de sluiting van twee dagen geleden kreeg. Mensen zouden door de berichtgeving alerter zijn geworden op hygiëne in supermarkten.

Wanneer het filiaal weer open kan is vooralsnog onbekend. Albert Heijn laat weten wederom hard aan het werk te zijn om maatregelen te treffen tegen het ongedierte.

Uitzonderlijk

Een woordvoerder van het hoofdkantoor van Albert Heijn liet twee dagen geleden weten dat het gemiddeld eens in de vijf jaar voorkomt dat een vestiging van Albert Heijn om deze reden tijdelijk moet worden gesloten. "Het probleem doet zich eigenlijk altijd in de winter voor", legt hij uit. "Muizen gaan dan ook op zoek naar een warm plekje."

Hij benadrukt dat het heel vervelend is voor de klanten. "Maar de voedselveiligheid staat voorop", stelt de zegsman.

Twee Jumbo-filialen in Steenbergen en Den Haag moesten vorig jaar deuren sluiten vanwege een aanhoudende muizenplaag.