De Leidse huisarts (37) die in oktober vorig jaar werd opgepakt voor het stiekem filmen van ontklede patiëntes, wordt ook verdacht van het misbruiken van zijn 7-jarige dochter en drie van haar leeftijdsgenootjes. Hier zou hij ook beelden van hebben gemaakt. 

Het misbruik van de dochter zou al enige jaren plaats hebben gevonden. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag aan NU.nl. Ook is kinderporno op de computer van de man aangetroffen. 

Eerder werd al bekend dat de man tientallen beelden op zijn computer en telefoon had van ontklede patiëntes. Hierbij gaat het om kinderen en jongvolwassen. Een van de belastende video's zou gemaakt zijn op een huisartsenpraktijk in Schiedam, waar de man als invaller werkte.

Het is niet duidelijk in hoeveel huisartsenpraktijken de beelden zijn gemaakt. Eerder werden er drie in de regio van Leiden genoemd. Het onderzoek hiernaar loopt nog, meldt een woordvoerder van het OM. 

Rechtszaak

De zaak kwam aan het licht toen de ouders van een van de meisjes aangifte van ontucht deed. Dit leidde op 24 oktober tot de aanhouding van de man.

De man staat volgende week dinsdag in een zogeheten pro-formazitting voor de rechter. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.